Оголошення тендеру на харчування на 2023 рік

Огрунтування

 технічних та якісних характеристик закупівлі , розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі: «ДК 021:2015 -55511000-5 Послуги їдалень та інших кафе закритого типу (Послуги харчування учнів)

(оприлюднюється на виконання постанови КМУ № 710 від 11.10.2016 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами)

Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань, його категорія: Відділ освіти виконавчого комітету Бібрської міської ради Львівського району Львівської області, вул. Уляни Кравченко, 2, м. Бібрка , Львівський район, Львівська область, 81220, Україна;

Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі й частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): «ДК 021:2015 -55511000-5 Послуги їдалень та інших кафе закритого типу (Послуги харчування учнів)

Лот №1:Послуги харчування учнів

Вид та ідентифікатор процедури закупівлі: відкриті торги з особливостями  
 UA-2023-10-20-014920-a

Очікувана вартість та обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі: 1066980,00 грн без ПДВ. Очікувана вартість розрахована на підставі «Примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі», затвердженої наказом Мінекономіки №275 від 18.01.2020р., з використанням методу розрахунку очікуваної вартості товарів/послуг, щодо яких проводиться державне регулювання цін і тарифів. 

Відповідно до рішення сесії Бібрської міської ради №3836 від 16.12.2022р « Про місцевий бюджет Бібрської міської територіальної громади на 2023 рік», харчування у закладах загальної середньої освіти Бібрської міської  ради за кошти міського бюджету організовано для учнів1- 4 класів та пільгових категорій. 

Вартість гарячого харчування за рахунок коштів міського бюджету у шкільних їдальнях, згідно зазначеного вище Рішення встановлена з 01.01.2023р. в розмірі 48,00 грн.. на день, та у шкільних буфетах на одного учня  -25,00 грн.

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі:

технічні та якісні характеристики предмета закупівлі визначені відповідно до потреб замовника та з урахуванням вимог нормативних документів у сфері послуг з організації дитячого харчування:

  1. Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо приведення законодавства України у сфері забезпечення дитячим харчуванням у відповідність з вимогами законодавства Європейського Союзу» №1822-IX від 21.10.2021р.;
  2. Постанова Кабінету Міністрів України від 24.03.2021р. № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку»
  3. Наказ Міністерства охорони здоров’я України від 25.09.2020р. №2205
  4. Методичний посібник «Організація харчування у дошкільних навчальних закладах», 2014 р.;
  5. «Харчування дітей» М. І. Снігур, 1988р.;
  6.  «Організація харчування дітей в НВ і оздоровчих закладах» Л. О. Мостова, 1979р.,
  7. Наказ Міністерства освіти і науки України та Міністерства охорони здоров’я України від 15.08.2006 № 620/563 «Щодо невідкладних заходів з організації харчування дітей у дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладах», в тому числі щодо заборони м'яса та яєць водоплаваючої птиці, субпродуктів, що містять синтетичні барвники.
  8. Наказ Міністерства охорони здоров’я України від 20.02.2013 № 144 «Про затвердження Державних санітарних норм та правил».
  9. Наказ Міністерства освіти і науки № 1205 від 06.12.2010 р. із змінами «Про затвердження Типових штатних нормативів закладів загальної середньої освіти».
  10. Закон України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997 № 771/97-ВР.
  11. Наказ Міністерства охорони здоров’я України від 23.07.2002 № 280 щодо медичних оглядів.
  12. Наказ МОЗУ від 03.09.2017 №1073 «Про затвердження Норм фізіологічних потреб населення України в основних харчових речовинах і енергії»
  13. Наказ МОЗУ і МОНУ від 17.04.2006 №298/227
  14.  Збірник рецептур страв для харчування дітей шкільного віку в організованих освітніх та оздоровчих закладах Є. Клопотенко, 2020.
  15. Збірник рецептур страв для харчування школярів, під редакцією Н.М.Філіпчука, 1987.
  16. Постанова КМУ «Про затвердження Порядку надання послуг з харчування дітей у дошкільних, учнів у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах, операції з надання яких звільняються від обкладання податком на додану вартість» від 02.02.2011р. №116.
  17. Учасник  торгів має здійснювати закупівлю продуктів харчування  для подальшого приготування їжі.
  18. Харчування для учнів  в обов’язковому порядку повинно бути гарячим з дотриманням  натуральних норм.
  19. Персонал, який займається організацією гарячого харчування у школах  повинен мати санітарний допуск до роботи.

Надання послуг харчування Виконавцем повинно відповідати Санітарному регламенту для закладів загальної середньої освіти Затвердженому Наказом МОЗ від 25 вересня 2020 року № 2205. (На підтвердження надати гарантійний лист в складі тендерної пропозиції).

Учасник (и) несуть усі витрати по доставці готових страв до місць надання послуги.

Механізм організації харчування дітей в навчальних закладів повинен здійснюватися учасником-переможцем відповідно до вимог наказу Міністерства освіти і науки України від 24 березня 2021 р. № 305 Київ «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку»

Керуючись Законом України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» 23 грудня 1997 року № 771/97-ВР, наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України «Про затвердження Вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)» від 01.10.2012 № 590, з метою підтвердження запровадження учасником процедури закупівлі щодо розробки, впровадження та застосування Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР), учасник процедури закупівлі повинен надати гарантійний лист за підписом керівника або особи уповноваженої учасником на підписання тендерної пропозиції з інформацією, що підтверджує впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР) із наданням документального підтвердження, а саме документ про створення та затвердження групи НАССР (наприклад, наказ).

Технічні характеристики Лот №1

Назва установи

Населений пункт

Вид харчування

Кількість дітей

Бібрський опорний ліцей імені Уляни Кравченко Бібрської міської ради Львівського району Львівської області

м. Бібрка вул. Уляни Кравченко,2

Меню  з необмеженим асортиментом

1-4 кл.- 310

 

Діти з числа категорійних-86

 

Всього:396

Підгородищенська філія Бібрського опорного ліцею імені Уляни Кравченко Бібрської міської ради Львівського району Львівської області

с.Підгородище

вул.Центральна,19

Буфетна продукція

1-4 кл.- 13

 

 

Всього:13

Любешківська філія Бібрського опорного ліцею імені Уляни Кравченко Бібрської міської ради Львівського району Львівської області

с.Любешка

вул.Бічна Шевченка,2

Буфетна продукція

1-4 кл.- 23

Діти з числа категорійних-2

Всього:25

Свірзький ліцей Бібрської міської ради Львівського району Львівської області

с.Свірж

вул.Перша,55

Меню  з необмеженим асортиментом

1-4 кл.- 37

Діти з числа категорійних-20

Всього:57

Романівський ліцей Бібрської міської ради Львівського району Львівської області

с. Романів

вул.Шкільна,2

Меню  з необмеженим асортиментом

1-4 кл.- 28

Діти з числа категорійних-11

Всього:39

Глібовицька гімназія Бібрської міської ради Львівського району Львівської області

с. Глібовичі

вул.Кругляк,25

Буфетна продукція

1-4 кл.- 24

Діти з числа категорійних-4

Всього:28

Стоківська філія Свірзького ліцею Бібрської міської ради Львівського району Львівської області

с. Стоки

Кравченко,9

Меню  з необмеженим асортиментом

1-4 кл.- 24

Діти з числа категорійних-1

 

         Всього:25

Ланівська гімназія Бібрської міської ради Львівського району Львівської області

с. Лани

вул.Шевченка,84

Буфетна продукція

1-4 кл.- 21

Діти з числа категорійних-7

 

Всього:28

Суходільська гімназія Бібрської міської ради Львівського району Львівської області

с.Суходіл, вул.Шевченка,22

Меню  з необмеженим асортиментом

1-4 кл.- 21

Діти з числа категорійних-5

 

         Всього:26

Баківська філія Новострілищанського опорного ліцею імені Миколи Лебедя Бібрської міської ради Львівського району Львівської області

с.Баківці, вул Львівська,11

Буфетна продукція

1-4 кл.- 31

Діти з числа категорійних-5

 

         Всього:36

Великоглібовицький ліцей імені Юліана Головінського Бібрської міської ради Львівського району Львівської області

с.Великі Глібовичі, вул.Шкільна,1

Меню  з необмеженим асортиментом

1-4 кл.- 98

Діти з числа категорійних-26

 

         Всього:124

Соколівська філія Бібрського опорного ліцею імені Уляни Кравченко Бібрської міської ради Львівського району Львівської області

с.Соколівка, вул. Шевченка,29

Буфетна продукція

1-4 кл.- 11

Діти з числа категорійних-1

 

         Всього:12

Місце надання послуг:  наведені в вище зазначеній таблиці.

Кількість наданих послуг: 1 послуга (24270 порцій)

Строк надання послуг – відповідно до навчального плану кожного навчального закладу до 31 грудня 2023 року.

Розмір бюджетного призначення: 3840296,00 грн. Витрати на зазначені послуги передбачені бюджетним запитом на 2023рік та затверджені  кошторисом на 2023р.