ФІНАНСУВАННЯ ЗАХОДІВ СПРЯМОВАНИХ НА БОРОТЬБУ З COVID-2019

ФІНАНСУВАННЯ ЗАХОДІВ СПРЯМОВАНИХ НА БОРОТЬБУ З COVID-19

 

На проведення заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусною інфекцією COVID-19 передбачено надати з міського бюджету Бібрської міської ради кошти в сумі 221 550 гривень.

За станом на сьогоднішній день на вищезазначені потреби закладам охорони здоров’я з міського бюджету спрямовано 126 498 гривень.

Для першочергових потреб первинної медичної допомоги населенню, що надається КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Бібрської міської ради, профінансовано 31 430 гривень. Закуплено дезінфікуючі засоби, захисні комбінезони, захисні окуляри, респіратори FFP2, бахіли, шапочки, рукавиці та халати медичні хірургічні.

На закупівлю медикаментів, дезінфікуючих, медичних та захисних засобів для вторинної ланки медичного закладу охорони здоров’я (Бібрська районна лікарня) з міського бюджету надано кошти в сумі 45 068 гривень.

Також, з бюджету Бібрської міської ради виділено 50 000 гривень обласному бюджету для надання медичної допомоги пацієнтам з ознаками гострого респіраторного захворювання, спричиненого коронавірусом COVID-19 в закладах охорони здоров’я, визначених як госпітальні бази.

Необхідно зауважити, що джерелом надходження коштів, які надаються з міського бюджету Бібрської міської ради закладам охорони здоров’я на реалізацію заходів спрямованих на боротьбу з COVID–19 є податки і збори, що відповідно до ст. 64 Бюджетного кодексу України зараховуються до місцевих бюджетів.

Медична субвенція, що була визначена Законом України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» для міського бюджету Бібрської міської ради в сумі 2 356 200 гривень на період січня-березня поточного року в повному обсязі передано районному бюджету Перемишлянського району для утримання вторинної ланки медичного закладу охорони здоров’я (Бібрська районна лікарня).

Слід зазначити, що Бібрська міська рада проводить всі необхідні заходи для убезпечення громадян територіальної громади від поширення коронавірусної інфекції. За потреби і надалі заклади охорони здоров’я територіальної громади будуть забезпечуватись всіма необхідними засобами індивідуального та медичного призначення.

Бережіть себе, своїх рідних та близьких. Бажаємо всім міцного здоров’я.